Идеи за екологични подаръци за Сурвакане

В навечерието на зимните празници темата за подаръците е от значение, както винаги е било. Но всяка година е все по-трудно да се подготви подарък. Изборът преди Нова година е особено голям, така че днес претенциите за оригиналност по отношение подаръци за Суровакане са още по-големи. Изходът за много хора е в ръчно изработения подарък. Основната особеност на тази изненада е в нейната уникалност.

Но какво, ако ви кажем, че всеки има възможност да угоди на своите близки, не само с творчески, но и екологично чисти подаръци? Освен това в момента тенденцията за използване на натурални продукти вече не е просто модерна тенденция, а спешна нужда.

За да може вашият продукт да се превърне в истински еко-подарък, трябва да използвате само естествени материали (дърво, бамбук, естествени тъкани, биоразградима пластмаса) и рециклирани материали. Такива могат да се направят от вестници, картонм, списания и рекламните брошури, които пълнят пощенските кутии на всички ни. В наш интерес е да изберем това, което има най-малко отрицателно въздействие върху околната среда.

Дървени подаръци

Продуктите от естествено дърво изглеждат не само красиво, но и лесно се вписват практически във всеки интериор на къщата. Празнични рамки за снимки, кутии за бижута, мини коледни елхи, коледни играчки, свещници и много повече. Всичко това може да направите сами, без много усилия и без опит да работите с дърво. Освен това, за да се създаде уютно малко нещо, в никакъв случай не е нужно да влезете в гората с брадва. Падналите клонки са идеални за работа. Също така е важно да се отбележим, че дървените предмети ще издържат много, много години и ще останат в оригиналната си форма. И ако изработването на дървен подарък сам по себе си не излиза (или времето изтича), може да се обърнете към майсторите занаятчии. Техният асортимент винаги е изпълнен със специална празнична разновидност.

Сапун – не какъв да е, а ръчно изработен

Един от най-практичните и симпатични подаръци в еко стилът. Ръчно изработен сапун. Само по този начин можете да създадете наистина екологичен продукт без химически примеси, аромати и оцветители. Вместо обичайните консерванти и аромати, билки (лайка, невен, градински чай, мента), етерични масла, естествен скраб (трици, смляно кафе, овесена каша) и други естествени добавки се добавят към „домашно приготвения“ сапун. Ето защо, качеството не трябва да се подценява. Вашият "ароматен сапун" може да бъде абсолютно всякаква форма, цвят и мирис. Представете си колко креативно е създаването на сапун! Има възможност да поръчате сапун и в интернет.

Декорирайте с продукти от рециклирани материали

В екостил, създадените от вас неща се ценят преди всичко, особено ако са направени от рециклирани материали. В творческата работа може да се използва всичко: вестници, картон, изгорели крушки и др. Лесно е да се създаде истински шедьовър от тези материали, които изглежда напълно са загубили своята стойност! Една стара електрическа крушка с ваша помощ може да се превърне в сладък пингвин, снежен човек или дори Дядо Коледа. А купчина от миналогодишните вестници и списания се превръща в плетена кошница, която до празниците може да се напълни с плодове. Какво ще кажете за символа на Новата година, петел, от използваните пластмасови бутилки? И колко още идеи и техники на "прераждането" могат да бъдат намерени в майсторските класове по еко идеи за подаръци, нямате си на представа! Така че защо да не дадем на всички наши стари неща нов живот?

Текстил вместо синтетика

Един от най-полезните подаръци за хората, които се грижат за околната среда, е еко-чантата. В пазаруването, на плажа, на разходка ... Еко чантата винаги ще бъде подходяща. Текстилната торба, пришита от естествени тъкани: лен, юта, бамбукови влакна, чул и т.н. За шиене не се изисква много. На практика всичко става с малко за рязане и шиене. Тук, обаче ще ви е нужна фантазия. Тя определено е полезна за декорация.

Подаръци от естествени материали

Използвайки естествени материали, може да създадете много красиви и полезни предмети. И ако това е наистина интересно за вас, тогава е време да отидете до най-близкия парк или гора. Колко красота може да създадете от шишарки от ела и бор - от малки забавни играчки до луксозни коледни венци. Все още не сте решили какво да дадете на роднини? Създайте панел от естествен материал: по време на работа може да използвате черупката от ядки, кестени, шишарки, жълъди, листа, сушена кора от плодове, подправки и сухи клончета на дървета. А черупки на орехи може да напълните с предсказания и пожелания за Нова година. Такива ще са връхната точка на всеки празник.

Между другото, не забравяйте, че важна част от вашия "зелен подарък" е и самостоятелно направената опаковка. Крафт хартия, вестник или списание ще служат като отлична еко-опаковка. И това ще е не само екологично, но и модерно. Може, също така да поставите подарък в чанта, изработена от естествена тъкан (специалното издутите изглеждат особено красиви). Може да поставите и в кошница оплетена от множество вплетени хартии от гланцирано списание.

Сами виждате, че еко идеите за подарък нямат край. Това, на коя от всички ще се спрете и за кого ще предназначите, остава избор, изцяло във Вашите ръце!