Идеи за подарък за Имен ден

Ето кои са най-добрите идеи за подарък за Имен ден:

Обикновено рождения ден, имен ден са лични тържества. На тях  се дават оригинални символични подаръци. Събрали сме интересни идеи за сувенири и подаръци за имен ден, от които може да почерпите и Вие.

В търсене на подаръци и сувенири за имен ден

Правилното име е най-приятният звук за всеки човек, казват психолозите. Името не е просто дума, а знак, който засяга характера, а понякога дори и съдбата. Нашите предци са знаели за магията на имената, така че денят на имения ден се счита за специален за всеки човек. Нещо повече, денят на името е „по-важен” от рождения ден.

Какво да подарите на имен ден?

Най-подходящият подарък за именици ще бъде, персоналният подарък.
Символичен и красив подарък, който ще помогне да научите повече за основната дума на живота, ще е красиво проектирана етимология, т.е. историята на произхода на името на вашия приятел. Тя може да бъде необичайна и празнично украсена, например под формата на свитък, стар документ, букви;

Информацията за именния ден може да е поставена в рамката или поръчана като малка книга. Ако вашият рожден ден е достатъчно религиозен, може да придружите информацията за значението и произхода на името с историята на покровителя на адресата.

Подходящ подарък за роднина, както и за някой, който не е в кръга на вашите близки, ще бъде ангелска фигурка с гравиран надпис. Ангелът може да бъде различен: керамика, пластмаса, стъкло, дори кукла от парцали. Какъвто и да е изборът, подаръкът ще е забавен или елегантен, ексклузивен или приятен сувенир. Такъв подарък за Деня на ангела ще бъде талисман за рождения ден и ще бъде много полезен.

Изискан и скъп подарък - номинална украса

Това може да бъде пръстен или гривна с гравиране, висулка, а за мъже - копчета за ръкавели, часовници. Най-често първата буква на името е изобразена на орнаменти или е написана изцяло, но е възможна и по-оригинална версия. Трябва да разберете какъв китайски символ е името на приятел/ката ви и да поставите този знак върху подаръка.

Възможно е да се гравира не само с декорацията, но и, например, върху портфейла, скъпата тетрадка, писалка. Днес един богато украсен надпис може да украси дори букет цветя. В случай, че не сте готови да харчите пари за скъп подарък, чудесна възможност е да поръчате цветя с името на любим човек, отпечатан на всяка пъпка. По същия начин може да украсите сладкиши, шоколад, опаковани в кутия, направени по поръчка за именния ден или торта с поздравителен надпис. Може също да поръчате алкохолна напитка с персонализиран етикет – изчистен и с вкус.

Има и подаръци, които могат да комбинират „две в едно”: образа на човека (прави се с подадена негова снимка) и неговото име. Такива могат да са тениски и календари, те не губят своята популярност.

Днес традицията по поздравления на приятели с именните дни е преродена и обогатена с идеи за подаръци. Избирайки един от тях, лесно може да съчетаете с красиви пожелания за имен ден!