Идеи за подарък за Коледа

Какво да дадем за Коледа? Търсите идеи за духовни подаръци, оригинални подаръци или забавни подаръци за Коледа? Предлагаме ви, да се почерпите от нашия списък с идеи подаръци за Коледа.

Традиционни коледни подаръци

На Коледа акцентът трябва да се постави върху символиката, духовността и приятните емоции. Този празник е ярък и преди всичко духовен. В миналото, както и днес, онези, които могат да си позволят, даряват скъпи подаръци и правят щедри дарения. Но сега основните материални подаръци остават за Нова година, а на Коледа си заслужава да представите нещо, което ще съхрани коледния дух, ще покаже любовта и привързаността ви и ще напомни за вас.

Свещи

Свещта е един от най-емблематичните коледни подаръци, защото символизира светлина, топлина и вяра. На 25 декември е прието да се запалят коледните свещи и да се поставят на прозореца. Така се благословя дома. Свещта, също е елемент на комфорт, спокойствие, магия.

Символи подаръци на вярата и Коледа

Класическите подаръци се считат фигурки на ангели, икони, библия и други духовни книги. По-добре е такива сувенири да са малки. Опитайте да научите, предварително как хората, на които ще ги дарите, третират Коледа и Православието като цяло. И ако може да изберете ангелска фигура по свой вкус ще е най-оригинално.

Коледен сувенир

Камбаната е друг постоянен спътник на Коледа. Камбаните могат да украсят коледната елха или да са в композиция със свещи. Това е универсален подарък, който винаги ще бъде по вкус на добрата домакиня.

За хора, които не са много религиозни, може да изберете коледна фоторамка или друга декорация за дом.

Венец от смърч

От древни времена православните църкви са украсени с елови клони. Венецът има дълбоко духовно значение, защото е символ на вечен живот, зелено цветът на живота.

Венецът може да се окачи на вратата или да украси масата. Венец с 4 свещи се счита за традиционен. Това може да бъде направено със собствените ви ръце.

Кулинарни консумативи

Ако знаете, че домакинята, при която отивате на гости обича да се пече, може да я изненадате с ярки цветове и необичайни форми.

Подаръци за Коледа за мъж

Топъл шал или ръкавици ще зарадват всеки джентълмен и винаги ще бъдат от полза.

Хоби

Ако сте добре запознати с предпочитанията на човека, на когото ще подсигурявате подарък, може да му дарите нещо, което да е полезно. Аксесоар за любимата кола, аксесоари за джаджи, термос или нова примамка - в зависимост от любимото хоби.

Полезен подарък

Тук разбира се предвидете, нещо, което да зарадва истински или да е от полза в ежедневието. Не подарък, който ще скрие под леглото / в килера и т.н., само защото вече има много сервизи чаши или там, каквото е.

Подаръци за Коледа за жена

За жените, подходящи подаръци по Коледа са всякакви сувенири и аксесоари за дома, както и лични вещи. В зависимост от възрастта на жената, интереси и предпочитания се избира и конкретният подарък.

Коледни подаръци за деца

Ако Дядо Коледа вече е донесъл на деца нови играчки или приспособления, то навечерието на Нова година, подаръците трябва да бъдат със значение и по възраст. И разбира се обратното важи.

Не забравяйте, че лекият празник е едно семейство да се събере на празник. Всъщност празник е всеки ден, когато всички са у дома. Подходете с вниманието към всеки от тях и няма начин подаръците ви да не бъдат оценени подобаващо!