Идеи за подарък за Кръщене

Като правило, много родители кръщават бебета, но се случва, обредът на кръщението и приемането на християнската вяра да се правят и на по-големи деца, дори възрастни хора.

В деня на кръщението на детето, родителите организират малък празник, на който канят кръстниците. Те са техните духовни баща и майка за новороденото. Идват и близки роднини и приятели.

Според традицията, гостите трябва да дават подаръци на кръщелника. Изборът на подаръци е от голямо значение. На този ден не може да се подарява, каквото и да е. Ето, защо предлагаме ви класически и оригинални идеи за подарък на Кръщене.

Какво дават кръстниците на Кръщене

Задължителни подаръци за кръщението са:

Кръст; Библията; икони и икона с покровителката на детето.

Оригинална идея е да използвате бродирани кърпи с датата на кръщението или с името на момиче или момче.

Много популярна традиция сред, хората с възможности е да се подари сребърна лъжица на детето. Но този подарък не е включен в списъка на задължителните подаръци.

В допълнение, среброто е отличен материал за гравиране, така че може да оставите запомнящ се надпис с пожелания за Кръщенето, датата на кръщението или името на детето.

Какво подаряват гостите в деня на Кръщенето

Изборът на подаръци за гостите е по-разнообразен, но все пак най-добре е да се дават тематични подаръци: Икони с лицето на Божията майка; Детска библия, духовни книги; всякакви неща с гравирани символи, накити, златни или сребърни бижута; комплекти бродирани кърпи.

Оригинален подарък за момиче или момче ще е кутия за първия зъб, специална кутия за съхранение на свидетелства за раждане или кръщение, меки играчки с религиозни символи, възглавница с ангели или лица на светии.

Основното е, подаръкът да бъде практичен, полезен и да напомня за значимо събитие. Може също така да подарите пари, за да може родителите да изберат най-подходящия подарък.

Идеи за подаръци на родителите на кръщелника

Родителите на детето могат да дават подаръци, които ще напомнят за това събитие. Такива са фото рамки, фото книги с подаръци. Самите снимки могат да бъдат увеличени до размера на картината или поръчани като портрет с луксозна рамка. Оригинален подарък ще са одеяла и завивки, отрупани с мъниста; сувенир от истинско дърво или други материали, които ще бъдат свързани с празника.

Изборът на подаръци за кръщение, не е най-важното нещо. Важно е да се даде от сърцето и душата. Важно е да се пожелае на детето най-доброто в живота и искрено да споделите тези моменти с родителите на детето.

Пожелания за Кръщене може да изберете и от тук!